Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ-ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ

Η μικρή Νίκη μάς διδάσκει πώς μπορούμε να προστατέψουμε τα παιδιά από τη σεξουαλική κακοποίηση.

Η μικρή Νίκη έχει ένα μυστικό που θέλει να μοιραστεί με όλους μας.
Όταν ένας «φίλος» την επισκέπτεται στο σπίτι με περίεργες προθέσεις, εκείνη μας διδάσκει ένα σημαντικό κανόνα που θα πρέπει και μεις να διδάξουμε στα παιδιά. Τον κανόνα του εσώρουχου. Δείτε το βίντεο και θα το μάθετε και σεις.
Πρόκειται για μία ιστορία κινουμένων σχεδίων που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης, για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Παραγωγή της DVS Design, με την υποστήριξη της Media Strom και του ιδρύματος Λάτση, έχει στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας και θα διανεμηθεί ως DVD στους κεντρικούς δήμους των νομών της χώρας, ώστε να προωθηθεί στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς της Ελλάδας.
Στην επίσημη παρουσίαση της ιστορίας, η συντονίστρια της καμπάνιας για τη χώρα μας, Έλενα Ράπτη, αναφέρει πως ο χαρακτήρας του «φίλου», όπως αποκαλείται ο άγνωστος στην ιστορία, τονίζει το γεγονός ότι τα περισσότερα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης έχουν δράστες πρόσωπα από το φιλικό περιβάλλον των γονιών.
Στην πρόταση του «φίλου» να αγγίξει τη Νίκη, μαθήτρια Δημοτικού στην ιστορία, στο εσώρουχο, εκείνη αρνείται. Ο «φίλος» αποδυναμώνεται.
Ένα από τα σημαντικότερα μηνύματα αυτής της καμπάνιας; Θα πρέπει να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να μιλάνε για τέτοια περιστατικά.


Η εκστρατεία «Ένα στα Πέντε», ξεκίνησε το 2010 από το Συμβούλιο της Ευρώπης στη Ρώμη, με στόχο να προστατέψει τα παιδιά, να ενδυναμώσει τα ίδια και τις οικογένειές τους και την ελπίδα ο αριθμός των σεξουαλικά κακοποιημένων παιδιών στον κόσμο να μηδενιστεί.
ΑΠΟ ΤΟ:http://www.eimaimama.gr/