ΠΑΣΤΕΛΙ
Μπορείτε να το φτιάξετε και μόνοι σας με
την ακόλουθη συνταγή:
- 400 γρ μέλι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λιγότερο μέλι)
- 400 γρ σουσάμι
- ξύσμα λεμονιού.
- Προαιρετικά ξύσμα από μισό πορτοκάλι, λίγο κανέλα, λίγη λεβάντα τριμμένη.
Σε
μια κατσαρόλα τοποθετούμε το μέλι και το βάζουμε να βράσει στους 130˚C.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σουσάμι μαζί με όλα τα μυρωδικά.
Ανακατεύουμε και απλώνουμε σε χονδρό νάιλον ή σε μια επιφάνεια σιλικόνης.
Απλώνουμε και καλύπτουμε με ένα πλάστη, έτσι ώστε το παστέλι να έχει 1 εκ.
πάχος. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε στο σχήμα που θέλουμε. Τα διατηρούμε
μέσα σε κουτί, μακριά από υγρασία, ή τα τυλίγουμε με σελοφάν.
Καλή σας απόλαυση!
syntages.nets.gr
Καλή σας απόλαυση!