Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΣΤΕΛΙ




 ΠΑΣΤΕΛΙ
Μπορείτε να το φτιάξετε και μόνοι σας με την ακόλουθη συνταγή:
  • 400 γρ μέλι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λιγότερο μέλι)
  • 400 γρ σουσάμι
  • ξύσμα λεμονιού.
  • Προαιρετικά ξύσμα από μισό πορτοκάλι, λίγο κανέλα, λίγη λεβάντα τριμμένη.
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το μέλι και το βάζουμε να βράσει στους 130˚C. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σουσάμι μαζί με όλα τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε και απλώνουμε σε χονδρό νάιλον ή σε μια επιφάνεια σιλικόνης. Απλώνουμε και καλύπτουμε με ένα πλάστη, έτσι ώστε το παστέλι να έχει 1 εκ. πάχος. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε στο σχήμα που θέλουμε. Τα διατηρούμε μέσα σε κουτί, μακριά από υγρασία, ή τα τυλίγουμε με σελοφάν.
Καλή σας απόλαυση!
syntages.nets.gr