Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ.

ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΤΑΞΗΣ.

ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ <<ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ>>.
ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΧΟΛΑΣΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΜΑΣ.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 13  ΕΥΡΩ


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΤΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΦΑΚΕΛΟ.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΟΥΝ ΓΑΛΑ.
ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΕΚΔΡΟΜΙΚΗ ΜΙΚΡΗ ΤΣΑΝΤΟΥΛΑ
(ΧΩΡΙΣ ΡΟΔΑΚΙΑ) ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ:ΦΑΓΗΤΟ -ΝΕΡΟ-ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΙΛΑ
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:
Η ανατρεπτική παιδική όπερα του Σύμουρ Μπάραμπ έρχεται να μαγέψει τους μικρούς, αλλά και μεγάλους φίλους της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Το γνωστό παραμύθι του Σαρλ Περώ, με λίγο διαφορετική εξέλιξη, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τη μορφή της παιδικής όπερας.
Δεν είναι ο λύκος εκείνος που τρομοκρατεί την Κοκκινοσκουφίτσα αλλά εκείνη που κατορθώνει να τον εξουδετερώσει, μιλώντας του για καραμέλες και γλυκά που τον κάνουν να χάσει τελείως την όρεξή του.

Σημείωμα του σκηνοθέτη Δημήτρη Καραντζά
Μία σκηνή και δύο χρόνοι, δύο ρυθμοί, δύο επίπεδα. Από τη μία, το γνωστό παραμύθι του Σαρλ Περώ, αλλά λίγο αλλαγμένο, λιγότερο σκοτεινό και περισσότερο παιγνιώδες (με όλα τα γνωστά πρόσωπα, την Κοκκινοσκουφίτσα που θέλει απεγνωσμένα να βγει από το σπίτι και να ζήσει την εμπειρία της απελευθέρωσης, την αυστηρή Μητέρα της που ανησυχεί, την άρρωστη και προστατευτική Γιαγιά της, το Λύκο -μια σαφής αλληγορία απειλής, ο λύκος θα μπορούσε να είναι ένας οποιοσδήποτε άγνωστος στο δρόμο, που θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο- και τέλος τον Ξυλοκόπο που δίνει τη λύση) και από την άλλη, ο ζωντανός σκηνικός χρόνος, η αποκάλυψη του πώς στήνεται ένα θέαμα μπροστά στα μάτια των θεατών.

Σύνοψη / Ο κακός Λύκος τριγυρνά μόνος στο δάσος. Είναι πολύ πεινασμένος, διψάει και γυρεύει να φάει την Κοκκινοσκουφίτσα, που του έχουν πει ότι μένει εκεί κοντά. Βλέπετε, ο κακός Λύκος δεν τρώει χόρτα, φρούτα και λαχανικά. Και το χειρότερο; Σιχαίνεται τις καραμέλες και τα γλυκά! Και μόνο να ακούσει για καραμέλες και σιρόπια, πονάει φοβερά η κοιλιά του
Η συνέχεια επί σκηνής………….

Οι δασκάλες