Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

Παιδιά στην χώρα των θαυμάτων

Παιδιά στην χώρα των θαυμάτων !


Τα Σαββατοκύριακα του Δεκεμβρίου ο «Ελληνικός Κόσμος» γίνεται ο απόλυτος προορισμός για παιδιά κάθε ηλικίας. Τα παιδιά θα γνωρίσουν μέσα από το κουκλοθέατρο μύθους του Αισώπου,

θα έρθουν σε επαφή με βασικές προμαθηματικές έννοιες, θα μάθουν τον κύκλο του νερού και τα πάντα γύρω από την ελιά. Παράλληλα, θα ανακαλύψουν τα απειλούμενα είδη ζώων, θα μάθουν για τις εφευρέσεις του Αρχιμήδη και του Ντα Βίντσι και θα φτιάξουν τα δικά τους πρωτότυπα μουσικά όργανα. Μέσα από δραστηριότητες που εξάπτουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους θα γνωρίσουν κάποια από τα παραμύθια της ελληνικής παράδοσης. Τέλος, θα ανακαλύψουν τα χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα!

Tα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (από 3 ετών και άνω), τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς τους. Tα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε νήπια και παιδιά του Δημοτικού.

Σαββατιάτικα  Οικογενειακά Εκπαιδευτικά Προγράμματα  Δεκεμβρίου για παιδιά προσχολικής ηλικίας

- Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012: Μύθοι του Αισώπου (από το θίασο «Αθηναϊκές Μαριονέτες»)

Στο νέο αυτό πρόγραμμα, τρεις μύθοι του Αισώπου, «Ο ψεύτης βοσκός», «Ο βοριάς και ο ήλιος» και  «Ο Ερμής και ο ξυλοκόπος», συνθέτουν  μια κωμική ιστορία μέσα από τη ματιά του θιάσου «Αθηναϊκές Μαριονέτες». Mαριονέτες, γαντόκουκλες, μαρότες και γιγαντόκουκλες ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών, ενώ οι τεχνικές του θεάτρου σκιών και του μαύρου θεάτρου δίνουν μια διαφορετική καλλιτεχνική νότα. Τα παιδιά ταυτίζονται με τους μυθικούς ήρωες και στο τέλος έρχονται σε επαφή με τις κούκλες, αναγνωρίζοντας τη θεατρική σύμβαση: το γεγονός πως ένας άνθρωπος είναι αυτός που τους δίνει ζωή!

Για παιδιά 3-5 ετών